Интересни нови заглавия (Седмица 27/2024)

A Gest of Robin Hood е втората игра в серията "Irregular Conflicts Series" на издателство GMT, която адаптира системата COIN, за да представи селски въстания, събиране на данъци и разбойнически дейности в света на Робин Худ. Играта предлага предизвикателство както за опитни играчи, така и за навлизащи в света на военно-историческите игри, които могат да се насладят на напрегнат асиметричен дуел за по-малко от час.

A Gest of Robin Hood включва нов механизъм за скрито движение, където шерифът преследва Робин Худ из Нотингамшир, за да предотврати организирането на селски въстания, докато Робин може да се скрие сред своите Весели мъже. Освен това, каретите пренасят богатства обратно в Нотингам и осигуряват цел за обир, но някои от тях могат да бъдат капан с прикрити наемници.

Робин Худ може да тегли карта от тестето на Пътниците при обир и да реши дали да играе на сигурно или да изиска по-голямо "дарение" с потенциално негативни последици. Играта използва оптимизирана последователност в ходовете, която е лесна за разбиране, но предлага трудни тактически решения.

A Gest of Robin Hood - настолна игра

A Gest of Robin Hood - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 45 - 90 мин.
Брой играчи: 2


Kinfire Delve: Scorn's Stockade е втората от поредицата игри Kinfire Delvе и представлява тактическа кооперативна игра с карти и зарчета за 1-2 играчи. Целта е да преминете през тесте с различни видове предизвикателства, за да достигнете до злодея Scorn и да се изправите срещу него в епична финална битка.

Кладенецът на Scorn съдържа четири карти с предизвикателства, а когато едно бъде преодоляно, на негово място се появява ново. Вие можете да изиграете карта с умение само ако тя съответства на цвета на предизвикателството. Другите играчи могат да ви помогнат с техни карти, но трябва много да внимавате, тъй като като изразходите картите от ръката си трябва да вземете карта Изтощение, която ви носи само негативи.

Преодоляването на предизвикателства носи награди като възстановяване на здраве или по-бързо преминаване през някои предизвикателства. На дъното на Кладенеца ви очаква Scorn, който ще ви изправи през няколко финални изпитания, които ще решат съдбата ви. 

Играта изисква сътрудничество, упоритост и добра стратегия, тъй като кладенците в Kinfire вселената са непредсказуеми и много опасни.

Kinfire Delve: Scorn's Stockade - настолна игра

Kinfire Delve: Scorn's Stockade - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 45 - 60 мин.
Брой играчи: 1 - 2


В Ezra and Nehemiah играчите се състезават за най-много точки, които изкарват чрез различни действия, вдъхновени от библейските събития по време на възстановяването на Йерусалим. 

Целта на играчите е да спечелят най-много точки чрез изграждането на храма, възстановяването на стените и портите на града и обучението на завърналите се изгнаници в Тората. Играчите могат също така да развиват земите около града, да пътуват до околните селища и да поддържат олтарния огън денем и нощем. 

В три седмици (3 рунда) играчите ще използват своите карти, работници и ресурси, за да допринесат за възстановяването на великия град Йерусалим. След шест дни работа следва съботен ден за почивка, когато ще е нужна храна и ще се направи преглед на седмичната работа. 

Играчите разполагат с карти с умения, които използват за изпълнение на различни задачи, и работници, които се поставят на различни места за изпълнение на задачи. Ресурсите се събират и използват за строежи и други действия. При преодоляване на предизвикателства играчите получават награди, като възстановяване на здраве или напредване в играта.

Играта завършва след третата събота, като победител е играчът с най-много точки, спечелени чрез различни действия през трите седмици. Сътрудничеството и стратегията са ключови за успешното възстановяване на Йерусалим и постигането на победа.

Ezra and Nehemiah (+ Promo Scroll Tiles) - настолна игра

Ezra and Nehemiah (+ Promo Scroll Tiles) - настолна игра

Възраст: 13+
Времетраене: 90 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 4
 


Moonrakers е настолна игра, която комбинира строене на космически кораби, временни съюзи и умели преговори в бъдеще, в което хората пътуват из космоса. 

В Moonrakers играчите избират договори, които да изпълняват сами или сформирайки алианс с други играчи, за да печелят престиж и кредити. След като приключат преговорите помежду си, играчите използват карти с действия, за да изпълнят договорите. 

В процес на играта, играчите създават силни тестета и придобиват специални умения като надграждат своите кораби и наемат нови членове на екипажа. Това им помага да изпълняват по-трудни и възнаграждаващи договори самостоятелно като така печелят повече престиж и кредити за себе си.

Участниците в сформирания алианс преговарят кой ще получи престиж и кредити, но ще поеме и риска при изпълнението на договорите. Ако не направите своите предложения достатъчно привлекателни играчите може да бъдат изкушени да ви предадат! 

Първият играч, който достигне 10 точки престиж, печели.

Moonrakers (Platinum Edition) - настолна игра

Moonrakers (Platinum Edition) - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 5


В Mythic Mischief играчите поемат ролята на фракция от студенти в имението Mythic Manor, като се състезават да накарат колкото се може повече от другите студенти да бъдат заловени от Пазителя на книгите, без сами да бъдат хванати. Всяка фракция има уникален набор от умения, които позволяват на играчите да се движат по борда, да изправят другите фракции на пътя на Пазителя и дори да променят курса на Пазителя чрез преместване на книжни рафтове.

Играчите могат да подобряват способностите на своята фракция като събират мощни томове от библиотеката. Победител е първият отбор, който събере 10 точки за пакости или отборът с най-много точки, когато Пазителят на книгите върне всички томове.

Mythic Mischief - настолна игра

Mythic Mischief - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 45 - 90 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Разгледайте и експанжъните, които внасят още три нови фракции, всяка със свои специални и уникални умения:

Mythic Mischief: Trolls Expansion - разширение за настолна игра

Mythic Mischief: Trolls Expansion - разширение за настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 45 - 90 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Mythic Mischief: Witches Expansion - разширение за настолна игра

Mythic Mischief: Witches Expansion - разширение за настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 45 - 90 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Mythic Mischief: Ghosts Expansion - разширение за настолна игра

Mythic Mischief: Ghosts Expansion - разширение за настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 45 - 90 мин.
Брой играчи: 1 - 4


За още по-добро изживяване, можете да добавите и плеймат, специално създаден за играта:

Mythic Mischief Mat

Mythic Mischief Mat

Възраст: +
Времетраене: мин.
Брой играчи:


Влез в ролята на божество, чието дете-полубог се е появило сред човеците. Само ти знаеш истината за неговия произход. Позиционирай се умело на картата, за да изпълняваш мисии и да влияеш на съдбата в своя полза. Намери перфектния баланс между заблуждаване и пакости, за да изведеш своя наследник на трона.

В играта участват 9 полубога. В началото на играта всеки играч тайно получава един от тях като свое дете. Но хватката е, че можеш да контролираш действията на всеки полубог, не само на своя.

Чрез стратегическа игра, специални сили и тайно гласуване, трябва да помогнеш на своя полубог да спечели слава. Но трябва да внимаваш, тъй като ако разкриеш твърде рано своето дете, останалите играчи могат да се обединят срещу него.

Veiled Fate е комбинация от социална дедукция и стратегия. Всяко твое действие е нова улика за истинското потекло на полубоговете на твоите опоненти. Ще успееш ли да осуетиш внимателно изградени планове и да проправиш собствен път към победата?

Veiled Fate - настолна игра

Veiled Fate - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 - 90 мин.
Брой играчи: 2 - 8
 


Fractured Sky е настолна игра на хитрост, стратегия и управление на ресурси. Поведете своето кралство в надпревара за парчета от падащи звезди, за които се мълви, че сбъдват желания!

С помощта на дирижабли изпращате войските си в търсене на звездните парчета, но откриването им не е лесно. Наемането на съгледвачи може да се окаже печеливша инвестиция, но всичко крие своите рискове. В процес на играта ще разширявате присъствието си на острова, като строите сгради за предимства като допълнителни ресурси или повече войници, които ще ви помагат в мисията за търсенето на безценните звездни отломки.

Само едно желание ще бъде изпълнено. Ще успеете ли да съберете най-много парчета преди падането на последната звезда?

Fractured Sky - настолна игра

Fractured Sky - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 45 - 75 мин.
Брой играчи: 1 - 5
 


Forsaken Isles е ново продължение към любимата серия Set a Watch! Този път група от смели авантюристи ще пътуват до екзотични острови и тропически локации, за да се изправят срещу нови чудовища и предизвикателства.

Целта на играта е заедно да защитите лагерния огън от орда създания и зловещи босове, използвайки уникалните способности на всеки герой, за да оцелеете през нощта.

Един герой остава в лагера, за да си почива и поддържа огъня, докато останалите се бият с чудовищата. Всеки кръг теглите нова карта "локация", където да разположите лагера си.

Играете общо 8 рунда (нощи). Ако оцелеете през всички, печелите играта!

Новите герои са Корсар, Друид, Земен Голем и Огнена магьосница, като всеки има свои специални умения.

Forsaken Isles може да се играе самостоятелно от 1-4 играчи, както и като разширение, съвместимо с оригиналната Set a Watch и Set a Watch: Swords of the Coin.

Set A Watch: Forsaken Isles - настолна игра

Set A Watch: Forsaken Isles - настолна игра

Възраст: 10+
Времетраене: 60 - 90 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Разгледайте и експанжъна Set a Watch: Doomed Run -  кулминация на цялата поредица Set a Watch, събрана в едно голяма кутия, в която можете да съберете всички игри.

Set a Watch: Doomed Run е епична надпревара, в която ще използвате съдържание от всички игри от серията Set a Watch, за да преминете през 7 кралства и да спрете мистериозния култ, който се опитва да възкреси Нечестивия. По пътя ви очакват странични куестове и приключения, както и много нови предмети.  

Set a Watch: Doomed Run е изцяло преиграваема кампания.

Set a Watch: Doomed Run - разширение за настолна игра

Set a Watch: Doomed Run - разширение за настолна игра

Възраст: 13+
Времетраене: 30 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Score Cards е абстрактна стратегическа игра за двама, в която целта е една - да постигнете най-висок резултат, като точкувате всяка карта!

Всяка карта има уникално условие за получаване на точки, зависещо както от вашите изиграни карти, така и от картите на опонента ви. В свой ход изигравате карта от ръката си, получавате точки според нейното условие и теглите нова карта, за да я замените.

Планирайте стратегията си, за да максимизирате собствените си точки, като същевременно ограничавате възможностите на опонента!

Картите в ръцете ви остават между рундовете, позволявайки да запазите силни комбинации за подходящия момент.

Играта продължава четири рунда. Играчът с най-много победни точки в края печели!

Score Cards предлага и варианти за трима играчи ("Капитан") и четирима играчи ("Партньорства").

Score Cards - настолна игра

Score Cards - настолна игра

Възраст: 8+
Времетраене: 20 - 30 мин.
Брой играчи: 2 - 4


Escape from Stalingrad Z е кооперативна или соло игра с различни сценарии, която ви поставя в средата на ужасяващ зомби апокалипсис по време на Втората световна война.

Годината е 1942, градът е Сталинград. Вие поемате контрола над група опитни войници, които се борят за живота си срещу ордите зомбита, докато търсят начин да избягат от разрушения град.

Вашите оцелели трябва да работят заедно, за да намерят най-добрия път към бягство. Всеки сценарий ще им предлага различни варианти за това накъде да продължат, а изборът ви директно влияе върху съдбата им.

Играта се развива през поредица от взаимосвързани сценарии, които формират кампания. Всеки изминал сценарий влияе върху началото на следващия, създавайки непрекъсната история.

Ще успеете ли да изведете оцелелите си живи от обградения от зомбита Сталинград? Играйте Escape from Stalingrad Z и разберете!

Escape from Stalingrad Z - настолна игра

Escape from Stalingrad Z - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 20 - 40 мин.
Брой играчи: 1 - 3


Дишайте дълбоко и се отпуснете...

Озовали сте се край езерото с надеждата да станете свидетели на рядка и красива гледка. Водните лилии тук разцъфтяват само под нежния допир на дъжда, но истинското предизвикателство е всичките осем вида да отворят цветовете си едновременно.

A Gentle Rain е релаксираща игра, в която трябва да подредите плочките, които формират езерото така, че да накарате и осемте вида лилии да разцъфнат. Предизвикателството е да постигнете това преди плочките да свършат, а дъждът да спре.

A Gentle Rain е идеалният избор за моменти на спокойствие и размисъл. Насладете се на красивите водни лилии и нека стресът се стопи като дъжд!

A Gentle Rain (Second Edition) - настолна игра

A Gentle Rain (Second Edition) - настолна игра

Възраст: 8+
Времетраене: 15 мин.
Брой играчи: 1


ОТНОВО НАЛИЧНИ:

For Northwood! A Solo Trick-Taking Game - настолна игра

For Northwood! A Solo Trick-Taking Game - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 15 - 30 мин.
Брой играчи: 1


Too Many Bones: Unbreakable - настолна игра

Too Many Bones: Unbreakable - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 60 - 180 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Boss Monster: 10th Anniversary Edition - настолна игра

Boss Monster: 10th Anniversary Edition - настолна игра

Възраст: 13+
Времетраене: 30 мин.
Брой играчи: 2 - 4


Empire's End - настолна игра

Empire's End - настолна игра

Възраст: 10+
Времетраене: 45 - 60 мин.
Брой играчи: 2 - 4


Phantom Ink - настолна игра

Phantom Ink - настолна игра

Възраст: 13+
Времетраене: 10 - 15 мин.
Брой играчи: 4 - 8


Spirit Island: Branch & Claw - разширение за настолна игра

Spirit Island: Branch & Claw - разширение за настолна игра

Възраст: 13+
Времетраене: 90 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 4