Интересни нови заглавия (Седмици 21-23/2024)

Хората наричат това огромно място просто Пустинята, тъй като никой не помни какво е имало тук преди. Златната ера на човечеството отдавна е отминала. Сега има само пясък.

В играта Sand пътешественици пресичат Пустинята, която се простира от склоновете на планината Акаиши до скалите на Морският зъб. Полуразрушени древни градове са дом на последните човешки общности, които се борят за оцеляване, като търсят малкото останалата зеленина. Тези пустинни пътешественици транспортират стоки на гърба на своите гъсеници. Въпреки че единствената им цел е да спечелят колкото се може повече злато, те помагат да се върне животът в пустинята, като пренасят малки растения от изкуствените оранжерии на градовете до най-отдалечените кътчета на този океан от пясък.
В Sand играчите влизат в ролята на тези смели пътешественици, които преминават през пустинните пътища и посещават различните градове. Те събират стоки, за да ги транспортират до други места и по този начин печелят злато за транспортната услуга. Те пресичат дюните на гърба на своите верни гъсеници, които, ако бъдат добре гледани, ще растат и ще помагат на играчите да изпълняват задачите си по-ефективно. По пътя към тях ще се присъединят полезни спътници и ще им бъдат поверени мисии, които, ако бъдат изпълнени, ще донесат добри облаги в края на пътешествието. Помогнете на растенията отново да пуснат корени и може би все още има надежда за това пусто място…

Sand - настолна игра

Sand - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 120 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Rite е епична, асиметрична и тактическа военна игра, която кара играчите да забравят за света около тях. Всеки играч командва една от петте фракции (Хора, Гоблини, Неживи, Хаос или Първични), които се опитват да изпълнят ритуал във вулканичен кратер.

Хората се опитват да призоват могъществото на Ангелите, като активират плочки със светилища. Гоблините трябва да донесат жертвени дарове на своите огнени маяци, за да ги активират и да призоват древен дракон. Неживите се нуждаят от жизнената енергия на другите фракции, за да активират руни и да отворят портал към подземния свят. Хаосът се опитва да вземе контрол над вражески единици, за да инфилтрира вражеските фракции. Накрая, Първичните се опитват да погълнат всички врагове, за да еволюират едно от своите малки в Ултиматозавър.

Фракциите могат да изпълнят своя ритуал, като призовават уникални единици, движат ги наоколо и побеждават други единици. Докато правят това, те могат да изпълняват специални ритуали за призоваване на мощни командири и отключване на могъщи заклинания.

Каквато и да е целта, играчите трябва да внимават, защото разяреният Огнен лорд се опитва да ги изгори от своя вулкан!

Rite - настолна игра

Rite - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 - 150 мин.
Брой играчи: 2 - 5


Blob Party е кооперативна парти игра, в която играчите започват като отделни участници и се опитват да се превърнат в едно голяма буца пластелин (blob), като дават едни и същи отговори! 
Да речем, че групата започва с категорията "Професии" и думата е "Вода". Всички играчи пишат в отговор дума на изтриваща се карта, която асоциират с Професии и Вода. Например някой може да напише „Водопроводчик“, друг „Спасител“, трети „Русалка“ (защо пък не?). Всички разкриват отговорите си и всеки, който е написал едно и също нещо с друг играч, слива своя блоб с чуждия и отсега нататък играят заедно! 
Играта се играе в седем рунда, като във всеки се теглят нова категория и ключова дума. Целта е в края на седмия рунд всички играчи да са слели своите блобове в един голям Мега блоб. 

Blob Party - настолна игра

Blob Party - настолна игра

Възраст: 8+
Времетраене: 15 мин.
Брой играчи: 4 - 8


Изследвайте град Аркам, сцена на любимата настолна игра „Arkham Horror“, в този изчерпателен, пълноцветен, твърдокнижен пътеводител за неговите жители, места и странни случки… 

Бурните двадесет години на 20 век отминават. Mладежите танцуват Чарлстон в шумни джаз клубове, блестящи ярко с електрически светлини. Под тази позлатена бляскавост, кървави териториални войни бушуват, финансирани от гангстери и корумпирани полицаи, които често посещават съперничещи си нелегални кръчми и хазартни клубове. Сред тези променящи се времена, старите градове на Нова Англия пазят своите тайни грижливо. Край пътя Aylesbury, в изолирания Dunwich, хълмове крият запуснати ферми и обитавани от вещици долини. Отвъд Cape Ann, отдалеченото рибарско селище Innsmouth гние отвътре. На устието на река Miskatonic, обвитият в мъгли Kingsport лежи в сън. През цялото време, историческият Аркам мрачно наблюдава от горните брегове на Miskatonic, със своят известен университет, който изследва най-мрачните, най-древни мистерии на света.

Welcome to Arkham ви кани да се впуснете по-дълбоко от всякога в този легендарен град, вдъхновен от митологията на Х.П. Лъвкрафт и прочут със серията настолни игри Arkham Horror. Welcome to Arkham е пълно ръководство за града Аркам и съседните градове Dunwich, Innsmouth и Kingsport, описващо 115 легендарни местоположения и включващо над 500 илюстрации. 

Разходете се по улиците на Аркам, возете се на Essex County Express, намерете транспорт до Innsmouth (и се молете да намерите изход), или вземете ферибот по река Miskatonic и четете между редовете, за да откриете какви други мистерии се крият по-дълбоко в страниците на тази книга…

Welcome to Arkham: An Illustrated Guide for Visitors

Welcome to Arkham: An Illustrated Guide for Visitors

Възраст: +
Времетраене: мин.
Брой играчи:


В играта за двама Clash of Magic Schools  всеки играч е директор на едно от магическите училища, които се изправят едно срещу друго на финала на Турнира на магьосниците. Бъдете готови да направите всичко необходимо, за да помогнете на вашето училище да спечели това престижно предизвикателство.

По време на играта изпращайте своите ученици да се изправят пред опасности в поредица от рисковани изпитания в различни арени, като знайте, че съперническото училище ще се опита да ви открадне победата на всяка цена, дори използвайки забранена магия. Напрежението е голямо...

Кой ще спечели Турнира на магьосниците тази година?

Clash of Magic Schools - настолна игра

Clash of Magic Schools - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 45 мин.
Брой играчи: 2


В DroPolter ръката ви винаги е пълна, което прави предизвикателство да хвърляте само правилните предмети, които духовете искат да видят.

За да започнете играта, всеки играч взима в ръка пет предмета: червено пластмасово кубче, син дървен ключ и т.н. Всеки рунд някой обръща най-горната карта от тестето, след което играчите се надпреварват да хвърлят само правилните предмети от ръката си. Ако хвърлите нещо, което не трябва, излизате от рунда. Ако сте първият играч, който хвърли всичко правилно, поздравления! Вие получавате малко звънче... което се поставя в ръката ви и не може да бъде хвърлено в бъдеще – в противен случай го губите! 

Първият играч, който събере пет звънчета, печели.

Holterdiepolter (DroPolter) - настолна игра

Holterdiepolter (DroPolter) - настолна игра

Възраст: 6+
Времетраене: 20 мин.
Брой играчи: 2 - 5


For the People е стратегическа настолна игра с карти, обхващаща цялата Американска гражданска война, от Тексас до Пенсилвания, от обстрела на Форт Съмтър до края и в Апоматокс. Вие влизате в ролята на президент Линкълн срещу президент Дейвис, като командвате армиите, повишавате и освобождавате генерали, провеждате нападения, организирате кавалерийски рейдове и дори се борите с некомпетентност и политически интриги сред членовете на вашия собствен кабинет.

For the People включва тесте стратегически карти за провеждане на кампании и включване на много събития и личности от войната. Играчът на Конфедерацията може да строи броненосци, морски мини (торпеда), подводници, да провежда покупки в чужбина и да работи за чуждестранна интервенция. Играчът на Съюза може да изгражда морска блокада, флот от броненосци, да се справя с бунтове срещу набора, да осигурява граничните щати и да издаде Прокламацията за освобождение. 

Преживейте историята на това вълнуващо време с играта For the People!

For the People (25th Anniversary Edition) - настолна игра

For the People (25th Anniversary Edition) - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 360 мин.
Брой играчи: 2


Рибарските райони на Глостър са в сърцето на риболовната индустрия на Нова Англия през 19-ти век. Пристанищата на града са пълни с корави хора, готови за трудните задачи, които им предстоят. Съберете екипажа, качете се на шхуните, хвърлете мрежите си и уловете големи количества риба, докато плавате към победата!
Играта за двама Fisheries of Gloucester продължава шест "дни" (рундове). Всеки ден играчите разполагат с определен брой часове, които да използват за различни действия, като например планиране на маршрута, плаване с лодките и улов на риба. Всеки играч има флот от три лодки, които могат да се придвижват напред, първо като "планират маршрут" (поставяне на плочка океан, която има различни полигонални форми). С установени маршрути, играчите могат да движат своите лодки по маршрута, състезавайки се с други лодки за намиране на най-добрите риболовни места.
Играчите печелят точки, като улавят различни видове риба и завършат играта на един от островите в океана.

Fisheries of Gloucester - настолна игра

Fisheries of Gloucester - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 30 - 45 мин.
Брой играчи: 2


Bardwood Grove е евро игра, в която всеки играч поема ролята на фантастичен бард. Те ще се впуснат в приключения в царството на полуръстовете, дом на най-добрите, високо талантливи и легендарни бардове в цялата земя.
Като бардове, играчите ще управляват уникален механизъм за темпо, за да изграждат временни табла от песни от своето тесте, докато изследват и активират локации из зеления горски град. Всеки бард започва с асиметрично тесте умения, което съответства на техния стил, като Bardbarian, Sword Dancer и Wardrummer. Учене на нови бардски умения, разказване на истории и изпълнение на концерти, успокояване на дисонантни същества, нахлуващи в горичката, и съревнование с други бардове за най-много слава и известност са част от възможните действия. След като цялата слава бъде събрана, бардът с най-много комбинирана слава и известност печели!

Bardwood Grove е пълен със скрити тайни. Докато играта се играе и решенията се вземат, играчите ще отключват съдържание и ще развиват играта по естествен път. Система от постижения, свързана с изборите и изпълненията във всяка игра, ще насочва играчите през серия от отключваемо съдържание. Локациите в горичката ще се променят, допълнителни бардски умения могат да бъдат отключени, тестетата на бардовете стават по-мощни, нови бардове пристигат в града, а различни персонажи (както добри, така и лоши) могат да се появят в играта.

Разгадайте мистериите на Bardwood Grove!

Bardwood Grove - настолна игра

Bardwood Grove - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 - 90 мин.
Брой играчи: 1 - 4


ОТНОВО НАЛИЧНИ:

The White Castle - настолна игра

The White Castle - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 80 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Feed the Kraken - настолна игра

Feed the Kraken - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 45 - 90 мин.
Брой играчи: 5 - 11


Dune: Imperium – Uprising - настолна игра

Dune: Imperium – Uprising - настолна игра

Възраст: 13+
Времетраене: 60 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 6


The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom - настолна игра

The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom - настолна игра

Възраст: 10+
Времетраене: 50 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Lost Cities - настолна игра

Lost Cities - настолна игра

Възраст: 10+
Времетраене: 30 мин.
Брой играчи: 2


Lobotomy 2: Manhunt - настолна игра

Lobotomy 2: Manhunt - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 5


Eila and Something Shiny - настолна игра

Eila and Something Shiny - настолна игра

Възраст: 8+
Времетраене: 30 - 45 мин.
Брой играчи: 1