Препоръки за настолни игри за двама

Игрите за двама са едни от най-популярните и често избирани настолни игри както сред запалени геймъри, така и сред хората, които тепърва откриват и опознават света на настолното хоби. 

В тази статия ще ви разкажем накратко за някои от най-обичаните игри за двама, както и за някои по-нови заглавия, които смятаме, че заслужават своето място. Дали ще бъде с карти или зарчета, кратка или по-продължителна, страгическа или по-скоро лека, всяка игра ще ви донесе часове забавления и приятни изживявания! 


Patchwork - настолни игри за двама Patchwork

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 15-30 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.67/5

Pacthwork - настолни игри за двамаPatchwork е настолна игра с тетрисовидни плочки, които постовяте върху борд 9х9 квадрата. Плочките се подреждат в кръг на масата и играчите се редуват да избират една или повече плочки и да ги поставят на своя борд, на който се целят да запълнят възможно най-много празни места. Върху някои от плочките са изобразени копчета, с които се купуват нови плочки. Събраните в края на играта копчета са също така и точките, чрез които се определя победителя. Интересна концепция в играта е, че всяка плочка струва и време. То се отбелязва на специален борд. Когато играч си купи някоя плочка, се премества колкото време струва тя и на борда с времето. Ако подмине фигурката на противника на този борд, неговия ход спира, но ако е купил плочка, която отнема по-малко време, има право да избере нова плочка. Отделно, на този борд, когато някой от играчите премине символ с копче, получава толкова копчета, колкото има изобразени на тетрисовидните плочки, които вече е поставил на своя борд.

Patchwork е лека и бърза настолна игра, която ще накара да мислите, но без да ви напряга!

Виж повече »


7 wonders Duel - настолни игри за двама7 Wonders Duel

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30-45 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.20/5

7 wonders Duel - настолни игри за двама7 Wonders Duel е вариантът за двама на една от най-популярните настолни игри – 7 Wonders. Това е тематична и много красива стратегическа игра, в която всеки играч развива своята цивилизация, като придобива ресурси, строи сгради и Чудеса, развива науката и увеличава армията си. Играта се развива в три епохи като картите, от които играчите ще могат да избират, се поставят в определена форма, така че да се откриват малко по малко. Самите карти биват няколко вида – основни и луксозни ресурси, сгради, търговски карти, чрез които можете да продавате или заменяте ресурси, карти, които увеличават военната ви сила, карти с научни постижения и в последната епоха – гилдии, които ви дават възможности да съберете много точки, на базата на стратегията, която сте избрали.

На хода си играч избира карта от възможните и я добавя към своята цивилизация, стига да има необходимите ресурси, за да я построи. Също така би могъл да построи едно от своите Чудеса, което дава допълнителни бонуси и точки.

Играта свършва при няколко условия: играч би могъл да постигне военно превъзходство като превземе чуждата цивилизация (с взимането на всяка военна карта се придвижвате все по-близо до своя противник, като това е отбелязва на специален трак); победа чрез научни постижения (като събере 6 научни символа от картите); победа след броене на точките, ако не се е случило нито едно от другите условия.

7 Wonders Duel е отличен избор за сериозна, стратегическа настолна игра за двама, в която ума има доста повече роля от късмета.

Виж повече »


Dice throne - настолни игри за двама

Dice throne - настолни игри за двамаDice throne - настолни игри за двамаDice throne

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30-45 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.65/5

Dice throne - настолни игри за двамаDice Throne  е серия от настолни игри със зарчета за двама или отборно ако играчите са повече. Всеки играч има своя роля с уникални умения и зарчета. На хода си хвърля своя сет зарове и запазва каквото реши след най-много общо три хвърляния. Различните комбинации от символи нанасят удари върху противника, излекуват своя герой, дават му допълнителни бонуси и др. Към всеки герой върви и тесте с карти, които играчите могат да купуват. Те могат да бъдат ъпгрейди към героя, специални действия или промяна на собствен зар или на противников.  Героите, балансирани отлично един срещу друг, са много различни едни от други, всеки със своя арсенал от специални умения.

Dice Throne е от бързите, леки и забавни настолни игри и чудесен избор за двама играчи.

Виж повече »


Mandala - настолни игри за двамаMandala

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.10/5

Mandala - настолни игри за двамаMandala е абстрактна настолна игра, в която печелите точки от събраните накрая карти. Интересното е, че в тази игра вие определяте от кой цвят по колко точки ще взимате. Всеки играч започва с 6 карти. На хода си, играе един или повече карти в една от двете мандали на борда. Всяка мандала се състои от център, в който и двамата играчи могат да играят, но само по една карта, и две страни за всеки от играчите, в които само те поставят своите карти, но могат да поставят по колкото си искат, стига да бъдат в един цвят.  Щом мандалата събере всички 6 цвята карти, се смята за завършена и играчите се редуват да взимат картите от мандалата за събиране на точки. На борда за всеки играч е изобразена скала от 1 до 6. Първата карта, която вземате от цвят, който нямате се поставя до точките и това значи, че ще взимате толкова точки за нея, колкото карти сте събрали от този цвят за всяка една. Например в предния ход сте поставили жълта карта за 2 точки. На този ход взимате 3 жълти, които на края на играта ще ви донесат 6 точки.

Mandala е много хитра настолна игра на надлъгване с противника. Кога точно да завършите мандала, какви карти да поставите, по колко и в коя точно зона е от съществено значение. Стараете се да вземете повече карти от цвят, който ви носи повече точки в края на играта, но противника ви следи какво правите, спира ви и се опитва да ви надхитри по същия начин. Уникално бижу в света на настолните игри!

Виж повече »


Circle the Wagons - настолни игри за двамаCircle the Wagons

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 15-20 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.75/5

Circle the Wagons - настолни игри за двамаCircle the Wagons е една от най-малките настолни игри – състои се от само 18 карти, но е изключително оригинална, забавна и различна всеки един път. В началото на играта се теглят 3 карти от тестето, а останалите 15 се поставят в кръг, единият играч избира коя ще бъде първата карта и играта започва. На хода си взимате първата карта в кръга или която друга пожелаете от следващите, но всички пропуснати отиват при противника. Всяка взета карта се добавя към вече събраните от вас като новата карта трябва да допира някоя от предните или да застъпи част от тях. Всяка карта е разделена на 4 полета, представляващи една от шестте вида територии и някакъв символ върху тях(пистолет, кирка, крава...). Когато всички карти в кръга бъдат взети играта свършва и играчите броят точките си по следния начин: по една точка за всяко поле от най-голямата територия от всеки тип. Тук влизат и трите отделени карти в началото на играта, на които има допълнителен начин за събиране на точки. Всички 18 карти от задната си страна имат изобразен допълнителен начин за печелене на точки. Например за най-голямо стадо крави по 2 точки за крава, която се намира в поле, съседно на друга крава или пък за всяка бутилка, в чийто ред или колона има пистолет. Добавят се точките и от трите карти и играча с най-много точки печели играта.

Малка, но гениална игра!

Виж повече »


Break the Code - настолни игри за двамаBreak the Code

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 15 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.50/5

Break the Code е малка, но изключителна настолна игра, която ще раздвижи умовете ви, но без толкова да ви напряга, тъй като е кратка, но същевременно много хитра. Може да бъде наречена настолния вариант на добре познатата ни „Бикове и крави“.

В Break the Code всеки от играчите тегли тайно 5 плочки, които образуват някакво число. Двамата противници се състезават кой по-бързо ще познае числото на другия. Интересното е, че в тази игра числовите плочки са от 0 до 9 и ги има по два пъти, съответно в черно или бяло и когато познавате числото на другия, трябва да назовете и цвета на всяка цифра. Има възможност и в числото ви да има два пъти и една и съща цифра, съответно в черно и бяло.

По време на хода си, избирате една от шестте активни в момента карти с въпрос към противника, например да ви каже сбора на всичките си числа, колко четни или нечетни има, колко на брой бели цифри, има ли повтарящи се... Картите са много и разнообразни и предлагат не една на брой стратегии как да разкриете числото на опонента.

Break the Code е една от онези кратки и бързи, но доста увличащи настолни игри. Отлична е за двама, компактна е, за да я носите навсякъде с вас и всяка една игра е различна. Има вариант и за повече играчи.

Виж повече »


Onitama - настолни игри за двамаOnitama

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 15-20 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.70/5

Onitama - настолни игри за двамаOnitama е настолна игра, силно наподобяваща шаха. Всеки от играчите разполага с по 5 фигурки – 1 учител по бойни изкуства и 4 негови ученици, които се движат върху борд, разделен на 25 квадрата. Движението на фигурите се определя от карти, като в началото на играта се раздават по две на играч и една, която остава между тях. На хода си, играча избира една от своите карти и прави движението с някоя от своите фигури, след което взима картата в средата и я заменя с току що изиграната от него. По този начин играчите постоянно разменят своите карти. Ако някоя от фигурите завърши хода си върху друга, то втората бива победена и напуска играта. Печели този, които успее да надвие учителя, или пък успее да постави своя учител на мястото на този на опонента си.

За всички любители на шаха – Onitama е чудесно разнообразие. Играта е по-бърза и по-лека, но това по никакъв начин не я прави по-малко стратегическа. Налага се да следите внимателно не само какви ходове би могъл да направи вашия опонент, но и какви карти с бъдещи ходове вие ще му дадете. От друга страна и изглежда чудесно със своя разгъващ се борд – мат, стилизираните фигурки на учителя и неговите ученици и карти, изобразяващи възможен ход като бойна техника. Отлично заглавие от света на настолните игри!

Виж повече »


Kahuna - настолни игри за двамаKahuna

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30-40 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.00/5

Kahuna - настолни игри за двамаKahuna е малка настолна игра, но с много дълбочина. В нея двама играчи се надпреварват да спечелят влияние над Хавайските острови в три последователни рунда.

Играта се състои от малък борд с изобразените на него острови и връзките между тях. Играчите играят на хода си карти с въпросните острови, слагайки мостове, започващи от тях в своя цвят. Когато сте разположили свои мостове на повечето от половината места на някой остров, слагате токен, че владеете този остров. Но винаги можете да бъдете избутани от него ако не внимавате и не играете хитро картите си и това е интересното в тази игра. Имате право да играете колкото искате карти от ръката си наведнъж, което ви дава възможност да планирате къде, кога и колко моста да поставите. Ако в някакъв момент противникът ви е поставил мост на остров, който вие на хода си завладявате, той го губи и същевременно това би могло да му коства загубата и на токен за владение на съседен остров ако със загубеният мост вече не притежава повече от половината мостове.

Kahuna попада в категорията на стратегическите и леко абстрактни настолни игри с проста, но хитра механика, приятна и свежа визия и отличен избор за игра за двама.

Виж повече »


Elder sign - настолни игри за двамаElder Sign

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 90 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.35/5

Elder Sign е кооперативна настолна игра за двама играчи, част от света на Ктулху. Освен, че е отлична и забавна игра, тя е и доста тематична. Със страхотния си арт и тема, буди приключенеца у вас, вкарвайки ви в мрачен и страшен свят на чудовища и тъмни сили, жадуващи да завладеят света.

Elder Sign - настолни игри за двамаElder Sign е основно настолна игра със зарчета, но реално е много повече от това. Всеки играч избира своя роля, която ви носи съответните предимства и недостатъци в играта. На своя ход избирате някое чудовище, с което да премерите сили, като за да успеете трябва да хвърлите определени символи със своите зарчета. Когато успявате, печелите различни неща – артефакти, които ви дават възможност в някой следващ ход да смените символ на зарче, да вкарате допълнително такова и други подобни; токени, с които можете да възстановите своята сила или ума си, които ако загубите, героят ви умира; също така и много важни токени, които събирате като цел в играта, тъй като времето ви да надвивате чудовища е ограничено - злото малко по-малко става все по-силно, а накрая ви чака и боса, които е последното ви препятствие преди победата... или разгрома.

Elder Sign е трудна за спечелване игра, но това я прави още по-интересна, тъй като ви кара да обедините сили с другия играч, да мислите заедно кое чудовище да атакувате, да си помагате в битките и т.н. В подходяща обстановка и страшна музика за фон, играта ще ви донесе не само приятни и забавни мигове, но и едно запомнящо се преживяване.

Виж повече »


Fox in the Forest- настолни игри за двамаFox in the Forest

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.00/5

Fox in the Forest - настолни игри за двамаFox in the Forest е малка картова настолна игра с „взимане на ръце“. Играе се в няколко рунда, всеки от които завършва с взимане на точки от играчите, в зависимост от броя на ръцете, които е събрал. Това е и едно от интересните неща в тази игра – ако вземете от 0 до 3 ръце печелите много точки, същото важи и ако успеете с 7 до 9 ръце, но ако сте прекалено алчни и вземете повече ръце, отколкото трябва може и да не получите никакви точки, тъй че е много важно да се опитвате доколкото е възможно да следвате определена стратегия в зависимост от картите в ръката ви и ако се наложи да я променяте в процес на игра.

Играта се играе донякъде нормално за този тип игри с карти. Раздават се по 3 карти и се тегли коз. Единият играя играе карта, другия отговаря ако може на боята и този с по-високата карта взима ръката. Но само дотук със стандартната част. Играта е изключително интересна и забавна, защо освен нормалните номерирани карти, има и такива със специални умения, които „счупват“ стандартните правила – например можете по време на игра да смените коза с друга боя, да накарате опонента да ви даде най-високата си карта, да останете на ход, въпреки че сте загубили ръката и т.н.

Fox in the Forest  е бърза и забавна настолна игра, в която се опитвате да надхитрите опонента си, но трябва много да внимавате, тъй като е много лесно и сами да се надхитрите ако не внимавате и накрая да вземете повече или по-малко отколкото ви трябва и да загубите. Изключителна игра – бърза, лесна и увлекателна!

Виж повече »


Fox in the Forest Duet- настолни игри за двамаFox in the Forest Duet

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.00/5

Fox in the Forest вече има и своя дуетна версия – Fox in the Forest Duet, в която играете кооперативно – нещо доста иновативно в игрите със събиране на ръце. В този вариант се опитвате да съберете съкровища в гората, движейки обща пионка на малка карта като в коя посока се движи и с колко полета се определя от този, които печели ръката и колко символа са нарисувани на двете карти общо. Тук идва трудната част – пътя в гората не е дълъг и е твърде лесно да излезете от него, затова трябва внимателно да играете картите си. Например ако пионката е твърде близко да края на пътя от вашата страна, искате да дадете по-ниска карта, така че партньора ви да може да вземе тази ръка и да я придвижи към себе си. Събирате специалните символи на двете карти и това определя с колко места ще се придвижи пионката и ако там има съкровище – взимате го. Когато съберете всички съкровища печелите. Ако излезете от пътя прекалено много пъти – губите. Нямате право да обсъждате картите си, но специалните умения по картите, ще ви дадат възможност да игнорирате броя на стъпките на една от изиграните карти, да смените посоката на движение и т.н.

Fox in the Forest Duet е доста различна от предшестващата я игра в серията, но е също толкова интригуваща и интересна настолна картова игра!

Виж повече »


 Hanamikoji - настолни игри за двамаHanamikoji

 ВРЕМЕТРАЕНЕ: 25-30 мин.     СЛОЖНОСТ: 2.35/5

Hanamikoji е прекрасно илюстрирана, кратка, но доста стратегическа настолна игра. В нея двама опоненти се състезават кой ще спечели благоволението на повече гейши в няколко рунда.

Hanamikoji - настолни игри за двамаНа масата се поставят 7те вида карти с гейши. На всеки играч се раздават по 6 карти от дек от 21 карти, на всяка от които е изобразена една от 7те гейши, като е важно да се отбележи, че от всеки тип има различен брой карти в тестето. Играчи се редуват да изпълняват по едно от следните действия: скриват една карта от ръката си, която ще се разкрие накрая на рунда, премахват две карти, показват три карти от ръката си на опонента, като той избира една от трите и я поставя пред себе си или избират 4 карти, разделяйки ги на две групи, от които опонента избира едната, а останалите играча поставя пред себе си. Всички изиграни карти се поставят под съответната гейша от страната на играча и на края на рунда се гледа дали един от двамата има повече карти за 4 или повече гейши. В такъв случай печели. Отделно на всяка гейша са изобразени и точки и ако играч контролира гейши за повече от 11 точки, също печели играта. Ако никое от условията не е изпълнено, на всяка гейша се поставя токен, който показва кой от играчите е имал повече от този тип, което му дава предимство в следващия рунд. И всичко се повтаря докато някой от играчите не надделее и привлече на своя страна повечето гейши.

Hanamikoji е изключително заглавие сред настолните игри, спечелило славата си с оригиналния си геймплей и тактическо надиграване на опонента. Коя карта да поставите пред себе си, коя да махнете, коя да дадете, за какво се бори противника и какви ли карти крие той – това са въпросите, които ще ви държат в напрежение в така интересната и забавна Hanamikoji.

Виж повече »


That's pretty clever - настолни игри за двамаThat’s Pretty Clever

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.90/5

That’s Pretty Clever, както предполага заглавието й, е умна, забавна и много хитро замислена настолна игра със зарчета, подходяща както за двама, така и за до 4-ма. Играчите получават по един лист, на който са изобразени 6 цветни зони, в които се записват точките. На хода си, играч хвърля 6-те цветни зара и избира един в цвят по избор и записва числото му в съответната зона на листа си. След това всички останали зарове, които са по-малки от избрания, се оставят настрани и играча хвърля отново. Това се прави до 3 пъти. След като играча е приключил своя ход, останалите подред избират по един от неизползваните зарове и си отбелязват числото на своя лист.

Зоните на листчето определят точките в края на играта. Кои и как точно избирате да попълните определя успеха ви в играта, като точкуването за всяка зона е различно. Например на края на играта ще съберете всички числа от оранжевата зона, като някои от тях ще бъдат удвоени; в зелената трябва всяко поредно число в редицата да е по-голямо от предното и колкото повече сте успели да задраскате, толкова повече точки взимате; жълтата и синята зона, пък са разделени на редове и колони и когато попълните ред или колона от нея взимате определени точки. Но не всичко е точки в играта – най-забавната част са многото бонуси, които получавате – те ви дават възможност да реролнете заровете допълнително, да копирате зарче на противник или пък да задраскате допълнително поле по ваш избор на листчето, което пък от своя страна би могло да отключи още допълнителни ефекти. 

Доста умно, нали?

Виж повече »


Fantasy Realms - настолни игри за двамаFantasy Realms

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 20-30 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.80/5

Fantasy Realms - настолни игри за двамаFantasy Realms е една фантастична (и в двата смисъла) настолна игра с карти. Може да се играе и с 3-4 човека, но е отлична за двама. В нея се опитвате да направите най-добрата комбинация от карти, които да ви донесат най-много точки в края на играта. Начинът на игра е много прост – теглите карта от тестето или си взимате такава от откритите пред вас. Магията на тази игра идва от многото видове карти и комбинациите между тях. Можете да наблегнете на карти стихии, да покорите страшни чудовища, да съберете голяма армия с  могъщи лидери или да използвате помощта на магьосници – всичко е във ваши ръце. Еднаквите по видове карти си дават допълнителни точки една на друга, същевременно намаляват силата на други, но за да спечелите, трябва да направите добра комбинация от различни по вид стратегии в зависимост от картите в ръката ви и тези на масата, от които можете да вземете. В края на играта играчите имат по 7 карти, чиито точки се броят и победителят става господар на фантастичното кралство. Брилянтна игра – трудно се описва, трябва да се пробва!

Виж повече »


Kingdomino - настолни игри за двамаKingdomino

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 15-20 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.20/5

Kingdomino - настолни игри за двамаКингдомино е добре позната сред семейните настолни игри, но е също така отлична и за двама. В нея всеки играч строи своето кралство от плочки, изобразяващи различни терени, като целта е да се построи мрежа от 7х7 квадрата. На хода си разполагате с две свои фигурки, които поставяте до две от четирите активни плочки, като по този начин избирате новите плочки, които да прибавите към своето кралство. Самите плочки са номерирани и играча, който е избрал по-слаба предния ход, избира първи в следващия. След това избраните плочки се поставят, изкарват се нови и така до края на играта. За да постигнете добър резултат се опитвате да направите колкото се може по-големи свързани помежду си райони от един тип, но за да получите точки от тях накрая на играта, трябва да имате и изобразени корони върху тях, тъй като точките се получават като се умножат броя на короните с броя на плочките.

Кингдомино си е заслужила името и славата. Играта е лека, забавна и бърза, но това изобщо не я лишава от стратегия. Приятна за окото и с качествени компоненти, Кингдомино e от идеалните настолни игри, както за двама, така и за трима - четирима играчи.

Виж повече »


Hero Realms - настолни игри за двамаHero Realms

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.90/5

Hero Realms- настолни игри за двамаHero Realms е малка настолна deck-building игра с карти, в която всеки играч си избира свой фентъзи герой с начални 10 карти и се опитва да свали до 0 здравето на противника. Картите представляват няколко вида: пари, с които можете да си купувате нови карти, оръжия и чудовища, с които нападате опонента, шампиони и гардове, които ви предпазват от удари и всякакви други карти, които ви помагат да възстановявате героя си, да теглите още карти, да подсилвате атаката си и т.н. На хода си теглите 5 карти от тестето си и ги играете. Ако имате пари сред тях, си купувате от откритите карти между вас и опонента ви, оформящи пазара и добавяте новите карти към тестето си, което в процес на игра става все по-силно. Самите карти са разделени на няколко типа и ако имате две или повече от един тип в ръката си, картите отключват и допълнителни екстри към тях.

Hero Realms е от бързите и забавни настолни игри. С отличен арт, компактна и удобна да ви бъде спътник навсякъде, играта е разнообразна и различна всеки един път!

Виж повече »


Claim - настолни игри за двамаClaim

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 25 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.70/5

Claim е изключително малка настолна игра с карти, но това по никакъв начин не я лишава от дълбочина и стратегия. В нея вие и опонента ви се опитвате да поемете контрол над 3 или повече от 5-те раси, които се явяват „боите“ в играта.

Claim - настолни игри за двамаClaim се играе на два отделни кръга. В първия се раздават по 13 карти, всяка от които представлява една от петте фентъзи раси – гоблини, джуджета, рицари, скелети и двойници, номерирани от 0 до 9. От останалите карти се открива една, за която двамата играчи играят по една карта. Този с по-високото числа взима въпросната карта и я отделя за втората фаза, а загубилият тегли най-горната карта от тестето и прави същото. По този начин вие си правите ръцете за същинската част на играта. После се открива следващата карта и така се играе докато и двамата играчи изиграят всичките си карти и са натрупали новите спечелени или взети от тестето карти. Изиграните се махат от игра и започва втората фаза. Тя протича по почти същия начин - играете карти от ръцете си и този път който вземе наддаването, слага картите открити до себе си и те се броят като негови последователи от съответната раса. Когато ви свършат картите играта свършва.

Най-забавната част на тази игра (освен закачливия арт) се състои в различните умения на всички раси и по какъв хубав начин те са преплетени в играта. По време на играта вие винаги сте задължени да отговаряте на боята (расата) ако имате такава в ръката си. Но винаги можете да изберете вместо това да играете боята Двойник. Те освен това се явяват и козове. Гоблините пък винаги биват надвивани от рицарите, независимо от числата им. Скелетите, които биват изиграни още в първия рунд, не се махат от игра, както всички останали, а остават като последователи на спечелилия ръката. Джуджетата пък във втората фаза отиват при загубилия ръката. Всичко това е една чудесна смесица от стратегия и от малко късмет в забавна 15-минутна игра, която ще искате да играете веднага отново. И не се подлъгвайте по големината на играта и съвсем кратките правила – за да сте добър на Claim трябва да следите какви карти взима противника и какви карти излизат от игра, за кои карти да наддавате в първия рунд, кога да цакате с Двойниците и кои раси може да изоставите, за да се съсредоточите върху други.

Виж повече »


Jaipur - настолни игри за двамаJaipur

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.     СЛОЖНОСТ: 1.50/5

Jaipur - настолни игри за двама

Jaipur е отлична лека, но не и лишена от стратегия настолна игра. В нея събирате карти от т. нар. пазар – 5 открити карти между играчите и се опитвате да направите колкото се може по-голям сет от еднакви карти във вид на екзотични стоки – платове, сребърни съдове, злато, диаманти. На хода си може да размените карти от ръката си за карти от пазара, да вземете в ръка карта от пазара или да продадете стоката си, съставена от еднакви по вид карти, което ви дава чип със стойност, зависеща от броя карти, които продавате. Колкото повече са картите толкова повече чипове взимате, а получавате и бонус точки над 3 карти. По-скъпите стоки дават повече точки, но картите за тях са по-редки. Но е трудно да се събират карти от един тип, тъй като опонента ви също може да ги вземе, когато излязат на пазара, а освен това имате право на не повече от 7 карти в ръка. Именно да преценявате бързо и адекватно кога и какво да събирате, от какво да се откажете и какво да продавате, докато не спирате да следите опонента, прави играта толкова интересна и забавна.

Виж повече »


Изборът от настолни игри за двама е изключително богат и тук сме успяли да ви представим само малка частичка от него. Надяваме се скоро да можем да ви разкажем и за още заглавия, които са не по-малко добри! 

Ако още не сте си избрали вашата игра, разгледайте всичките ни предложения за настолни игри за двама ТУК!

Можем също така да ви препоръчаме да хвърлите едно око и на ДЕДУКТИВНИТЕ ИГРИ, както и на КООПЕРАТИВНИТЕ ИГРИ, които са също отличен избор за игри за двама играчи!

Желаем ви приятна игра!